fbpx
De naakte waarheid over de raciale lijsten van VHP en PL

De VHP staat voor Verenigde Hervormingspartij. Jaggernath Lachmon heeft indertijd de betekenis van de VHP als Verenigde Hindostaanse Partij gewijzigd. De praktijk heeft echter bewezen dat de VHP altijd een Hindostaanse partij is gebleken.

De huidige voorzitter van de VHP pretendeert een presidentskandidaat te zijn voor alle Surinamers, maar de keiharde praktijk wijst uit dat hij een zware etnische politiek voert. Je vraagt je soms af als hij geen racist is.

Vanaf het bestaan van de VHP is deze partij een etnische/racistische partij geweest.

Het totale bestuur en de DNA-leden hebben altijd alleen maar uit Hindostanen bestaan. En kom bij mij niet aanwaaien met het goedkope en lullige verhaal dat er ooit een donkere creool lid of bestuurslid van de partij is geweest.

Lachmon heeft toentertijd daarvoor gekozen om te proberen de kritiek te pareren, ik heb die tijd, potverdorie zelf meegemaakt. In de jaren ‘50 en ‘60 had je bij de VHP ook nog een strijd tussen stads- en plantage Hindostanen.

Volgens mij is die strijd nog steeds aan de gang.

Ik daag al de VHP-deskundigen met hun vele titels, die niet veel voorstellen, uit te bewijzen dat de VHP geen etnische/racistische politiek voert en ook niets moet hebben van de Surinaamse Creool en onze Marronbroeders.

Ook kunnen ze gelijk uitleggen waarom de VHP slechts in enkele districten kandidaten stelt. Ik bedoel dus de VHP en niet ‘Holland 7’.

Het bovenstaande geldt evenzo voor de PL en haar voorzitter.

Suriname is een heerlijk land en we leven in vrede met en naast elkaar. Ook houden we heel veel van elkaar. Laten we het zo houden.

Figuren als Chandrikapersad Santokhi en Paul Somohardjo, moeten we bestrijden en met wortel en tak uitroeien.

We moeten in Suriname de dingen bij hun naam noemen en duidelijk stelling nemen tegen deze nazaten van Piet Hein en Michiel de Ruiter.

Orlando Samson

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…