fbpx
De Molen verbaasd over overheidssubsidie importmeel

GFC NIEUWS- Meelproducent De Molen zegt verbaasd te zijn over het besluit van de regering om importmeel te subsidiëren.

“Terwijl er tussen De Molen als nationale meelproducent en de regering van Suriname lopende afspraken zijn over stabiele meel- en broodprijzen, hebben wij met opperste verbazing kennis genomen van het feit dat het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie, eenzijdig subsidies wilt toepassen voor importmeel buiten de Caricom, welke nota bene in strijd met de wet, invoerrechtenvrij wordt geïmporteerd naar Suriname,” haalt de directie van De Molen aan.

Het ministerie is volgens de meelproducent hiermee openlijk de import aan het bevorderen boven de lokale productie, wat in schril contrast staat met het beleid van de regering om de lokale productie stimuleren.

“Vooralsnog gaan wij ervan uit dat het een intentie c.q. idee is van het ministerie welke nog niet is uitgewerkt, gezien deze vorm van importsubsidie nog meer onnodige druk legt op de al schaarse vreemde valutamarkt en desastreus is voor nationale productie.”

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.