fbpx

De Molen garandeert meelleveringen na abrupte meel-importstop

GFC NIEUWSREDACTIE- Teneinde de prijzen van basisgoederen, waaronder meelproducten, zo laag en stabiel mogelijk te houden, heeft de regering met alle stakeholders continu overleg gevoerd.

In dat proces en ook om de lokale productie te bevorderen, heeft de regering uiteindelijk besloten om uitsluitend lokaal geproduceerde meel te subsidiëren, meldt Meelproducent De Molen.

Als gevolg hiervan en de ongunstige weeromstandigheden in Europa, is er een kleine stagnatie in de reguliere aanvoer van onze grondstoffen tarwe en dientengevolge de meeldistributie ontstaan.

De Molen heeft in samenspraak met de bakkerij-industrie regionaal tarwe en meel met spoed naar Suriname gehaald om de leveringsgarantie van brood en andere meelproducten te waarborgen.

BEKIJK OOK
Stille loop en petitie om aandacht te vragen voor kindermisbruik- en handeling

“Deze tijdelijke verandering in samenstelling kan bij de industriële bakkerijen voor tijdelijke kwaliteitsfluctuaties zorgen,” aldus De Molen.

Dinsdag liet Fernandes in een bekendmaking weten dat vanwege inconsistentie in de samenstelling van bakkersmeel vanuit de leverancier, de kwaliteit van de broodproducten niet voldoet aan haar standaarden. Hierdoor is er ook minder brood beschikbaar op de markt.