fbpx
Facebook Pagelike Widget

De meeste kandidaten van MF, AC en ANC geschrapt in Paramaribo

Het Hoofdstembureau van Paramaribo heeft bij haast alle partijen kandidaten geschrapt.

Aan de komende verkiezing doen de volgende politieke organisaties mee in Paramaribo: Alternatieve Combinatie, PING, DRS, Mega Front, NOP, ANC, Amazone Partij, PALU, NDP, DOE en V7.

AC, ANC, APS, DOE, Mega Front(MF), NDP, NOP, Palu en V7 zullen het met minder DR- en RR-kandidaten moeten doen.

Van MF zijn de meeste kandidaten geschrapt, namelijk 29, waaronder een DNA-kandidaat. Van AC zijn 22 van de lijst en ANC 13. Bij APS is een DNA-kandidaat van de lijst verwijderd. Die persoon had twee namen.

Districtscommissaris Jerry Miranda heeft in het openbaar verklaard dat het Hoofdstembureau conform de kiesregeling kandidaten heeft geschrapt of gehandhaafd.

Alleen de partij van Duurzaam en Rechtvaardig Samenleven (DRS) is ‘feilloos’ door de toetsing van het hoofdstembureau in kiesdistrict 1 gekomen.

Er waren volgens het Burger Informatie Centrum kandidaten die minderjarig waren, op meer dan een lijst voorkwamen en ook kandidaten die hun stukken hebben ingediend, maar niet op een lijst prijkten.

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.