fbpx

De macht van Desi Bouterse in Suriname moeten wij beslist niet onderschatten

INGEZONDEN- De macht van voormalig president Desi Delano Bouterse in Suriname moet door niemand worden onderschat. Vooral niet door de nieuwe regeerders.

Tomba advertentie | GFC NieuwsMet 16 zetels in het parlement en daarmee de op een na grootste partij in het land, heeft hij een enorme achterban. Desi Bouterse heeft zeer trouwe volgelingen die mogelijk direct oproepbaar zijn en voor hem in de bres zullen springen indien dat nodig mocht zijn. Er zijn zelfs een groot aantal die op sociale media propageren bereid te zijn hun leven voor hem te geven.

Het gewezen staatshoofd moet dus met respect worden behandeld, immers hij representeert een zeer groot deel Surinaamse kiezers die het recht hebben op hun eigen politieke voorkeur. Indien er afspraken zijn gemaakt met Bouterse, dient men zich eerlijk daaraan te houden. Dat zou getuigen van goed bestuur.

BEKIJK OOK
Public health emergency in Suriname: Ramadhin roept ouders op tot alertheid bij koorts, braken en diarree

Desi Bouterse is in staat niet alleen onze hoofdstad volledig plat te leggen, maar heel Suriname.

Het zou om die reden erg verstandig zijn om in het belang van de rust in onze samenleving en in het kader van behoorlijk bestuur, alle gemaakte afspraken met de voorzitter van de 2e partij van Suriname na te komen.

R. Pinas