fbpx
De macht van Desi Bouterse in Suriname moeten wij beslist niet onderschatten

INGEZONDEN- De macht van voormalig president Desi Delano Bouterse in Suriname moet door niemand worden onderschat. Vooral niet door de nieuwe regeerders.

Met 16 zetels in het parlement en daarmee de op een na grootste partij in het land, heeft hij een enorme achterban. Desi Bouterse heeft zeer trouwe volgelingen die mogelijk direct oproepbaar zijn en voor hem in de bres zullen springen indien dat nodig mocht zijn. Er zijn zelfs een groot aantal die op sociale media propageren bereid te zijn hun leven voor hem te geven.

Het gewezen staatshoofd moet dus met respect worden behandeld, immers hij representeert een zeer groot deel Surinaamse kiezers die het recht hebben op hun eigen politieke voorkeur. Indien er afspraken zijn gemaakt met Bouterse, dient men zich eerlijk daaraan te houden. Dat zou getuigen van goed bestuur.

Desi Bouterse is in staat niet alleen onze hoofdstad volledig plat te leggen, maar heel Suriname.

Het zou om die reden erg verstandig zijn om in het belang van de rust in onze samenleving en in het kader van behoorlijk bestuur, alle gemaakte afspraken met de voorzitter van de 2e partij van Suriname na te komen.

R. Pinas

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…