fbpx

De lockdowns in Suriname zijn zinloos en zelfs belachelijk

INGEZONDEN- De lockdowns en nu de totale lockdowns in Suriname die zijn aangekondigd zijn zinloos en zelfs belachelijk.

U mag het op een briefje schrijven dat de winkels en andere boodschapplekken morgen, zaterdag, allemaal bomvol zijn met mensen die zich niet aan de coronaregels houden.

Wat voor zin heeft het in vredesnaam om mensen de hele dag te verplichten in huis te blijven terwijl ze de dag ervoor massaal bij elkaar “geperst” worden vanwege de beperkte tijden waarin men op straat mag?

De epidemiologen zullen van mening zijn dat het opsluiten van de hele bevolking effect zal hebben op het reduceren van het aantal besmettingen. Ik waag dat ernstig te betwijfelen.

OOK INTERESSANT
Staatshoofden Suriname en Guyana hebben bilateraal onderhoud

Deze lockdowns werken niet! Integendeel hebben ze een averechts effect.

Het zou veel beter zijn om de focus te leggen op de maatregelen die wel werken. Afstand bewaren, mondkapjes, handen reinigen en gesloten ruimtes veel beter ventileren. Maar de lockdown, zo zal ooit eerlijk toegegeven moeten worden door de epidemiologen, is een volstrekt onzinmaatregel.

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar¬†[email protected]