fbpx
‘De landsgrenzen zijn zo lek als een zeef’

GFC NIEUWS– Verontruste burgers in Albina en Nickerie zeggen aan GFC Nieuws dat zij zich ernstige zorgen maken over de landsgrenzen. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, worden de grenzen dichtgehouden.

Volgens hen is het nog steeds erg gemakkelijk om Suriname binnen te komen via de illegale weg. Ze wensen dan ook dat de regering de controle zo snel als mogelijk gaat opvoeren.

“De grens is zo lek als een zeef. Men kan gewoon op illegale wijze met een korjaal binnenkomen. En de autoriteiten hebben dat niet door”, zegt een vrouw uit het grensgebied.

Vorige vertelde een persoon uit de Braziliaanse gemeenschap in ons land nog dat een pas bevallen landgenote van hem, op eenvoudige wijze, illegaal ons land vanuit Frans Guyana was binnengekomen met een bootje.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…