fbpx

De kernoorlog die niet doorging: Amerika overwoog massamoord in Rusland en China

De wereld is in de zestiger jaren van de vorige eeuw mogelijk aan een volkerenmoord van ongekende omvang ontsnapt. Uit recent vrijgegeven documenten uit die periode blijkt dat de USA vlak na de Cuba-crisis overwoog Rusland en China terug naar de middeleeuwen te bombarderen.

De Amerikaanse nucleaire oorlogsplannen die in 1964 werden opgesteld, hadden als doel de Sovjet-Unie “uit de categorie van een grote industriële macht” te verwijderen en te vernietigen als een “levensvatbare maatschappij”.

Hiertoe moest 70 procent van de industriële oppervlakte van Rusland worden vernietigen tijdens preventieve en vergeldende nucleaire aanvallen en een groot deel van de bevolking worden gedood.

BEKIJK OOK
Politieke manipulatie tegen de NDP heeft samenleving gedompeld in apathie

Kernaanval

Hetzelfde stond China te wachten. Volgens het plan zou Amerika 30 grote Chinese steden vernietigen, een derde van de bevolking van de natie doden en de industriële capaciteiten halveren.

De succesvolle uitvoering van de grootschalige nucleaire aanval zou ervoor zorgen dat China “niet langer een levensvatbare natie zou zijn”, staat in het document.

Uit het document blijkt dat beleidsmakers steeds warmer liepen voor de allesvernietigende kernaanvallen die in het plan werden geopperd.