fbpx
De Jamaicaanse artiest Alkaline moet geen toestemming meer krijgen om Suriname binnen te komen

Het Vrouwen Parlement Forum (VPF) roept de Staat Suriname op geen toestemming meer te verlenen aan de artiest Alkaline om Suriname binnen te treden. De artiest heeft een jonge danseres respectloos bejegend tijdens een van zijn shows. Hij heeft een edelsteen kennelijk van Surinaamse afkomst op een minachtende wijze behandeld en geïntimideerd.

Een openbare verontschuldiging is helaas uitgebleven.Alkaline moet er niet vanuit gaan dat vrouwen zijn bezit zijn. Hij dient elke vrouw met egards te behandelen. Dit respect heeft een dya-dya Sranan uma van hem geëist tijdens een ‘Back to school Party’ in het Flamboyant Park op 26 September 2015.

De jonge vrouw heeft tijdens de show van Alkaline laten blijken dat hij ontzag moet hebben voor vrouwen en het VPF beschouwt dit als een correcte reactie op het gedrag van de artiest. Zij heeft niet toegestaan dat zij van achterenwerd ‘gebomd’. Bij zijn eerste poging verwijderde zij zich dansend van de artiest toen zij merkte dat hij ‘Boeke’ gedrag vertoonde.

Hij weigerde de boodschap te begrijpen en trok haar de tweede keer nota bene met kracht en geweld naar zich toe. Met andere woorden kom hier jij,wie schopt je om zo een populaire zanger af te wijzen. Zij heeft het niet gepikt en rukte zich krachtig los. Neen, smeerlap moet zij hebben gedacht, ik leen mij niet voor dit soort taferelen! Opzouten jij, niet bij mij! Alkaline begon te razen en te tieren op het podium, maar niemand heeft actie ondernomen.

Het is triest dat er helemaal geen hulp is geboden aan de jonge dame.Het publiek heeft onverkort doorgefeest alsof er niets aan de hand was. Een artiest pleegt geweld tegen een parel en hij wordt niet ‘Vogelvrij’ verklaard!Wij vinden dat het publiek een diepe onvoldoende verdient voor het verzuim dit gedrag af te straffen. In het ander geval was de show een grote flop geworden, vanwege de flessen en afval die de artiest moest incasseren.

Volgens berichten op sociale media vinden sommigen zelfs dat Alkaline niets misdaan heeft. Het wordt gezien als een misverstand en of een win/win situatie, want het is een eer als Alkaline je wil ‘bommen’. Pijnlijk en onvoorstelbaar is dit!De jonge dame verdiende de volledige bescherming en backing van een ieder, omdat de artiest ver buiten zijn boekje is gegaan. Alkaline reageerde agressief, omdat hij de afwijzing niet kon aanvaarden.

Het VPF vindt het goed dat vrouwen grenzen stellen en vindt het even belangrijk dat het wordt geëerbiedigd. Als een vrouw “nee” zegt, mag dat geen geweld of moord tot gevolg hebben. Zie daar de wortel van geweld tegen vrouwen. Dit is onacceptabelen dat moeten ouders hun kinderen meegeven. Alkaline is er kennelijk vanuit gegaan dat de jonge dame op het podium verplicht was zijn ordinaire dansstijl over te nemen.

Niemand heeft het recht om een andere zonder toestemming te betasten of te dwingen tot dansen, seks of andere (onetische) handelingen. Individuen zullen zich leren beheersen als hun afwijkend gedrag massaal wordt afgekeurd binnen de samenleving en als er keiharde sancties worden gekoppeld aan dat gedrag. Het VPF vraagt de minister van Justitie om instructies aan de politie te geven om krachtig op te treden in dergelijke gevallen.

Organisaties moeten voortaan ook vooraf gedragsregels afspreken met artiesten.Alkaline heeft fans in Suriname anders had men hem niet laten halen. Ouders moeten daarom strenger letten op de artiesten die hun kinderen adoreren en de publieke plaatsen die zij bezoeken. Laten wij onze jeugd beschermen tegen moreelverval. Dit soort incidenten mogen nooit meer plaatsvinden. Schrikt u niet, maar het voornemen bestaat om Alkaline binnenkort wederom te laten halen. Dat gaat dus lekker niet door, omdat de Staat geen toestemming zal verlenen. Een pluimpje voor de Staat Suriname. Geweldig! Zo hoort het!

Meer nieuws

Vuilophalers in actie

GFC NIEUWS- Vuilophalers die werkzaamheden verrichten voor het ministerie van Openbare Werken (OW) zijn in actie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin,…

Onderzoek naar cacaoproductie in Suriname

GFC NIEUWS- Tanja Tijtel en Naomi Venetiaan van het Polytechnic College Suriname hebben voor hun afstudeerproject voor het programma Hoger Laboratorium Onderwijs, samen een onderzoek…

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…