fbpx

HVB maakt zich sterk voor een ministerie van ICT

GFC NIEUWS- De politiek leider van de Hervorming- en Vernieuwingsbeweging (HVB), Raymond Sapoen, heeft bij de kerninstallatievergadering te Catharina Sophia in Saramacca aangegeven dat de partij voldoende deskundigen in huis heeft om leiding te kunnen geven aan elk departement.

“Als de HVB na 25-5-20 weer in de coalitie is, zal zij zich beijveren om een nieuw ministerie uit de grond te stampen, die over de Informatie en Communicatie Technologie gaat.

Zo belangrijk is ICT tegenwoordig voor de mensheid geworden, dat wij zelfs onze smartphone meenemen naar het toilet. Er is een heel grote behoefte aan ICT-trainingen vandaar dat de HVB ook constant in verschillende wijken belangstellenden en onze leden de basiskennis hiervan bijbrengt”, gaf Sapoen aan.

“Maar ook de moderne agro-industrie is voor Suriname en m.n. de landbouwdistricten zoals Saramacca van eminent belang willen wij de voedselschuur van de Caricom worden. Jongeren gaan niet met een tjap, houwer, schop e.d. aan landbouw willen doen. We moeten modern, effectief en efficiënt equipement in huis halen willen wij het maximale binnen een kort tijdsbestek en met weinig fysieke kracht uit onze landbouwarealen halen. Kennis omtrent aanschaf, onderhoud, reparatie van deze machines moeten de landbouwers ook bijgebracht worden.

BEKIJK OOK
Project ‘Ontwatering en Rehabilitatie wegen Winti Wai en Pontbuiten’ van start

“Ook gewassen die wereldwijd veel gevraagd worden, makkelijk geteeld kunnen worden, een hoge omzetsnelheid en opbrengst hebben moeten we de boeren voorhouden”, betoogde de politiek leider.

Met onze visie haast op elk vlak zal de HVB altijd een belangrijke coalitiegenoot zijn”, bracht Sapoen tot slot naar voren.