fbpx

‘De Hollende Moslim’: vrouw die trein wil halen, gearresteerd

Een islamitische vrouw rende op 4 juli vorig jaar door een treinstation in Chicago in een poging haar trein te halen. Politieagenten vonden haar gedrag verdacht en arresteerden de vrouw.

Itemad Almatar beschuldigt de politie van Chicago van raciaal profileren. Zij werd op de grond gesmeten, geschopt en haar hijab werd van haar lichaam gerukt door vijf agenten.

Vervolgens moest zij vragen beantwoorden als waarom zij haar voedsel in haar tas had gestopt, waarom zij moslim is, waarom zij vast en waarom zij kleding draagt die haar hele lichaam bedekt.

De Hollende Kleurling (arrest)

Op het politiebureau werd zij geheel ontkleed in het bijzijn van mannen. Daar werden video-opnamen van gemaakt.

Zij werd aangeklaagd voor roekeloos gedrag en verzet tegen arrestatie, maar die aanklacht werd verworpen door de rechter. De politie beweerde dat zij hadden geroepen dat zij moest blijven staan, maar uit beelden van beveiligingscamera’s werd duidelijk dat niemand in haar buurt reageerde, waardoor kon worden aangetoond dat de opdracht nooit was gegeven.

Er zijn geen maatregelen genomen tegen de betrokken agenten, maar Almatar is van plan een civiele procedure tegen hen op te starten.

Overige berichten