HEM sponsort kamer Sticris vrouwenopvangtehuis

GFC NIEUWSREDACTIE- Sinds 1985 biedt stichting Sticris opvang voor vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld.

Negen jaar geleden is het Vrouwenopvangtehuis helaas in rook op gegaan, waarmee deze belangrijke maatschappelijke voorziening weg kwam te vallen.

Met behulp van vele mensen en organisaties is er een nieuw pand gebouwd waarvoor de Voorzitter van Sticris, Heidy Cederboom, heel dankbaar is.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Man beëindigt leven eigen moeder en slaat daarna de hand aan zichzelf

Het is een prachtig en zeer praktisch gebouw geworden, geschilderd in een opbeurende oranje kleur, die volgens aankomend directeur Mildred Pinas, staat voor veiligheid.

Veiligheid die tot uiting komt in 24u beveiliging maar ook in goede begeleiding van zorgmedewerkers om de vrouwen en hun kinderen in nood te helpen bij het vinden van een passende permanente oplossing.

Naast de bouw is er natuurlijk geld nodig voor de exploitatie. HEM Suriname hecht veel belang aan de functie die dit Opvanghuis vervult en heeft zich gecommitteerd om een van de 13 kamers te ‘adopteren’ en draagt daardoor bij aan de operationele kosten van het opvanghuis.

Voor meer informatie of als u ook wilt bijdragen aan dit belangrijke Vrouwenopvangtehuis: www.sticris.com

Overige berichten