SLM vraagt voor een jaar USD 2 miljoen ondersteuning regering

GFC NIEUWSREDACTIE- Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft de nieuwbakken directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), Paul de Haan, samen met de directie en Raad van Commissarissen van deze maatschappij op bezoek gehad.

Tijdens dit formeel kennismakingsbezoek dinsdag is de nieuwe SLM-directeur gepresenteerd aan de vicepresident. Partijen hebben tijdens dit onderhoud uitgebreid gesproken over de luchtvaartmaatschappij.

Crisis- en Herstelplan

De Haan heeft bij deze ontmoeting het SLM Crisis- en Herstelplan 2021 – 2023 aangeboden aan de vp. In dit plan is onder andere een traject om te komen tot imago verbetering van de SLM opgenomen.

Dit, zodat het vertrouwen van de consument in de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij toeneemt.

Om het bedrijf verder gezond te maken wil de SLM ook het personeelsbestand dat te log is aanpakken. Een deel van het personeel zal op een natuurlijke wijze worden afgevloeid.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Man gooit uit wraak molotov cocktail op balkon ex-vrouw

Maandelijkse ondersteuning

De leiding deed via de vp een beroep op de regering voor een maandelijkse ondersteuning van 2 miljoen Amerikaanse Dollars.

Deze ondersteuning is noodzakelijk om de operationele kosten van het bedrijf te dekken en wordt aangevraagd voor de periode van 1 jaar.

De ondersteuning zal maandelijks beschikbaar moeten zijn en zal gedurende het jaar langzaam worden afgebouwd.

De SLM is momenteel bezig zijn bedrijfsactiviteiten aan te passen en wil niet alleen opereren als carrier naar eindbestemmingen, maar ook als transit carrier. (Noord, Midden en Zuid Amerika).

Utiliseren diensten SLM

De SLM vraagt de regering ook om de parastatale en overheidsafdelingen voor hun cargodiensten van en naar Suriname te verwijzen naar de SLM. Dit zal tot gevolg hebben dat een groot deel van de operationele kosten wordt gedekt.

Ook vraagt de SLM dat de regering bewerkstelligd dat wanneer de offshore olieboringen starten de drilling rights voor wat betreft cargo aan de national carrier wordt toegewezen. Dat gebeurd in andere landen ook.

Het verzekerd de SLM nu al van een inkomen door het vervoeren van de cargo voor de offshore activiteiten.

Covid-19-protocollen

Ook vraagt de SLM betere vaststelling van protocollen ten aanzien van de Covid-pandemie. De maatschappij vraagt met name een definitief standpunt ten aanzien van de chartervluchten.

Momenteel moet het bedrijf vanwege de total lockdown steeds passagiers alloceren en vluchten wijzigen. Zij doet een beroep op de regering om voor deze vluchten de protocollen aan te passen.

Momenteel worden passagiers van en naar Suriname vervoerd, wanneer zij toestemming hebben van het Ministerie van Buitenlandse zaken en Volksgezondheid (testen).

Brunswijk wenste de nieuwe directeur succes toe in het uitoefenen van zijn functie. Hij benadrukte dat het besluit om Paul de Haan aan te trekken een besluit was van de totale regering en dat hij achter dit besluit staat.

De verzoeken van de SLM zullen binnen de regering worden besproken, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

Overige berichten