fbpx

De Erfzonde: ‘Moeder Teresa bezat meeste geld op Vaticaanse Bank’

Moeder Teresa was zo rijk dat als zij al haar spaarcenten had weggehaald bij de Vaticaanse Bank, die zou zijn omgevallen schrijft een Italiaanse journalist.

Gianluigi Nuzzi beschrijft in zijn pas verschenen boek Peccato originale (‘De Erfzonde’) de donkerste geheimen van het Vaticaan.

Over de legendarische non zegt hij in La Presse: “Als alleen Moeder Teresa haar rekening had opgeheven of verplaatst, zou het instituut het risico lopen bankroet te gaan”.

Nuzzi zegt dat de invloed van Paus Franciscus wordt geblokkeerd door de Amerikaanse aartsbisschop Paul Marcinkus, de machtige president van het Instituut voor Religieuze Werken (officiële naam: Istituto per le Opere di Religione (IOR), meer bekend als de Vaticaanse Bank.

BEKIJK OOK
Havenbeheer Suriname wint de Port of the Year Competition

Dat was al zo sedert het pontificaat van Benedictus XVI en is vandaag nog steeds zo, zegt Nuzzi

De controversiële Agnes Gonxha Bojaxhiu, beroemd geworden als ‘Moeder Teresa’, werkte in India onder de armsten der armen. Hiervoor werd zij in 2003 zalig verklaard en op 4 september 2016 werd zij heilig verklaard.

Canadese onderzoekers vonden honderden documenten die een geheel ander beeld van de heilige oproepen. Zo zou zij gestolen geld hebben aangenomen van de Haïtiaanse dictator Jean-Claude Duvalier.

Zij zou ook geld hebben ontvangen van de Amerikaanse bankier Charles Keating, die duizenden Amerikanen van hun spaargeld afhielp.