fbpx

“De entrepreneur & manager van het jaar verkiezing” in Suriname

Een jaarlijkse verkiezing voor ondernemers en professionals. Deze verkiezing is bedacht en wordt georganiseerd door Ruth Sinkeler van CLIP Training & Consultancy en Winston Lieveld. Geïnspireerd door onder andere the Other businessman verkiezing in Nederland hebben zij gemeend dat het tijd is om in Suriname hardwerkende en goed presterende ondernemers en managers positief in de schijnwerpers te zetten.

Er zijn vele mensen die in het bedrijfsleven hun werk heel gepassioneerd en professioneel uitvoeren, maar deze rolmodellen worden te weinig gezien.

Omdat ervoor is gekozen de verkiezing een transparant karakter te geven door een open nominatie en stemmingsprocedure kan eenieder die aan de gestelde criteria voldoet genomineerd worden en meedingen naar de titel van Entrepreneur & Manager van het jaar 2018.

Het is tevens zo dat er geen onderscheid gemaakt wordt in sexe dus voor mannen en vrouwen is geen aparte categorie. Er rolt uiteindelijk 1 entrepreneur en 1 manager uit.

De jury bestaat uit onder andere Melvin Tjoe Nij (oprichter van de Other Businessman verkiezing in Nederland) , Rodney Leysner ( The Other Businessman 2014) zij zullen in Suriname aanwezig zijn voor de verkiezing.

Verder worden er nog juryleden en een notaris uit Suriname geselecteerd om de verkiezing op 16 juni die avond zo eerlijk en transparant als mogelijk te laten verlopen.

De verkiezingsprocedure

Stap 1: Het publiek kan hun favoriete ondernemer en/of manager nomineren middels het nominatie formulier. Dit kan tot en met 15 april middernacht .

Stap 2: De organisatie neemt contact op met alle genomineerden en checkt of ze voldoen aan de gestelde criteria. Dit vindt plaats tussen 16 – 22 april.

Stap 3: Er wordt een stemmingsformulier gemaakt waar ALLE genomineerden die voldoen aan de criteria op staan. Het publiek kan naar aanleiding hiervan hun stem uitbrengen tot en met 1 mei 2018. Uit deze stemmen volgt een top 3 van ondernemers en een top 3 van managers.

Stap 4: In de maand mei worden met de top 3 genomineerden een presentatie video opgenomen EN schrijven zij hun motivatie en presentatie voor de vakjury.

Stap 5: vanaf de 3e week van mei kan het Surinaamse publiek un definitieve stem uitbrengen op de TOP 3 in de beide categorieën. Dit kan tot en met 16 juni (de dag van het event om 12:00) De vakjury levert hun stem in voor 15 juni middernacht bij de dienstdoende notaris.

Stap 6: Op de verkiezingsavond zelf brengen de bezoekers in de zaal hun stem uit na de persoonlijke presentaties van de top 3 genomineerden. De stemmen van de vakjury zijn dan al ingeleverd en zij kunnen geen invloed meer uitoefenen op de uiteindelijke uitslag.

De notaris telt de stemmen van de landelijke publieksjury, de vakjury en van de mensen in de zaal. Dit bepaalt uiteindelijk wie de winnaar wordt van de titel Entrepreneur of Manager Suriname van het jaar 2018.

Op dit moment is het mogelijk om ondernemers en managers te nomineren die aan de gestelde criteria voldoen. Nomineren kan zo vaak als u wilt via deze link https://goo.gl/forms/9UmAAupBqRlYJMsr1

Meer informatie over de verkiezing vind u op de FB page https://www.facebook.com/EMoftheyearSuriname/.(GFC)

Naar meer berichten...