fbpx

De beste manieren om striae te verminderen en nóg belangrijker, te voorkomen

GFC BEAUTYREDACTIE- Veel mensen vinden striae of striemen onsierlijk en willen graag weten hoe striae te camoufleren of te verwijderen.

In de beginfase heeft striae een geheven en roze/bruin/paars (afhangend van de huidskleur) voorkomen en voelt het jeukend aan. Met de tijd vervagen deze en krijgen ze een dunner, meestal wit uiterlijk.

Jonathan Clarke, de Europese specialist die veelvuldig gezondheidscases onder de loep neemt, zegt aan GFC Nieuws dat striae het beste in de beginfase kan worden aangepakt en geeft toe dat dit een van de lastigste huidproblemen is om op te lossen.

“Ter voorkoming kan er gestart worden met het aanbrengen van de voedende Thera Natura+ crème en deze goed in de huid masseren. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld zwangere vrouwen.”

Degenen met oudere, witte striae mogen volgens de expert zelfbruiningscrème gebruiken om de huid te egaliseren en de striae minder opvallend te laten lijken. Let wel: dit camoufleert enkel de striae en verwijdert die niet.

BEKIJK OOK
Vrouwen vertellen: 'mannen met baarden zijn vies en onaantrekkelijk'

Deze crème (bijvoorbeeld Jergens Natural Glow) kun je dagelijks of om de ene dag aanbrengen en geeft de huid een mooie teint.

“Het is niet de bedoeling om in de zon of onder de zonnebank te gaan liggen. De striae zelf bruint niet en zal het hierdoor nog opvallender ogen”, zegt Clarke.

In de beginfase, wanneer de striae nog rood en geheven is, kan er behalve Thera Natura+ crème ook worden aangevangen met vitamine A crème, oftewel tretinoïne.

Dat is conform een onderzoek van 24 weken waarbij personen die geen retinolzuur gebruikten, meer oude, witte striae kregen dan de andere groep.

Tot slot kunnen volgens Jonathan Clarke, die ook een belangrijke adviseur is van Constantin, de mensen die oudere striae willen verwijderen, bij een dermatoloog navraag doen aangaande microneedling (vanaf een diepte van 2mm) en laserbehandelingen, en met name die met niet-ablatieve lasers.

Bekijk hier alle publicaties van gezondheidsexpert Jonathan Clarke.