fbpx

Dc’s en bond tevreden over samenwerking met Dikan

GFC NIEUWS- Het korps van districtscommissarissen en de Algemene Bond Personeel Regionale Ontwikkeling kijken terug op een jaar van goede samenwerking met minister Edgar Dikan.

Districtscommissaris August Bado van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) vertegenwoordigde het korps mede namens de deken der dc’s (Margaretha Malontie) tijdens de Owru Yari Prisiri van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO). Bondsvoorzitter Glenn Swamipersad sprak namens het personeel.

“We hebben heel veel met de minister bereikt”, zei Swamipersad bij het terugblikken op de resultaten die de bond en de minister samen hebben bereikt. Hij wees onder meer op het gerealiseerd handvest, de loopbaanplanning voor de bestuursdienst.

De voorzitter sprak zijn waardering uit over het feit dat de minister en zijn team samen met de bond aan het handvest heeft gewerkt. Daarnaast is de bestuursdienst uit het Functie Informatie van de Overheid (FISO) gestapt.

“In mijn 30 jaren als vakbondsman heb ik dit nooit meegemaakt, en ik begrijp ook dat de minister niet alles kan bewerkstelligen,” zei de voorzitter.

Een van de knelpunten is dat sommige ambtenaren van dit ministerie vanwege het FISO (Functie Informatie Systeem Overheid) gedurende langere tijd niet in aanmerking kunnen komen voor een bevordering. De bond stoort zich eraan dan mensen die jarenlang hun krachten geven niet de juiste waardering krijgen.

BEKIJK OOK
Extra aandacht voor sikkelcelziekte op zondag 19 juni

De voorzitter heeft het personeel verzekerd dat de vakvereniging zich zal blijven inzetten voor alle werkers, zowel leden als niet-leden. “Het is niet verplicht om lid te zijn van de bond, … ook als u geen lid bent zullen wij uw belangen behartigen,” gaf Swamipersad als boodschap aan het aanwezige personeel van RO.

“Wij hebben als ‘dc’s niks te klagen”, aldus dc Bado, vervolgend met: “de dc’s hebben de minister heel positief ervaren en zijn niet alleen tevreden over hoe de minister het haast afgelopen jaar het beleid heeft uitgestippeld, maar ook gedurende zijn termijn de afgelopen 4,5 jaren.”

Zowel Bado als Swamipersad hopen dat minister Dikan langer aanzit, zodat hij meer ruimte krijgt om het beleid van RO voort te zetten.