fbpx
Dc Winter start project “Tjar’ en waka in Cosu”

GFC NIEUWS- Districtscommissaris Maikel Winter van Coronie heeft vandaag de startsein gegeven voor het project “Tjar’ en waka in Cosu”.

Dit project is een initiatief van het commissariaat in samenwerking met Openbaar Groen en Bureau Eenheid van het kabinet van de president. Drie weken geleden werd het geïnitieerd en nu dat de middelen zijn vrijgekomen is het project gelijk gestart.

Dit project heeft als doel om de schoonheid van het district te laten zien door onder andere alle bermen langs alle wegen te onderhouden. De start was vandaag te Burnside en volgens de DC zullen alle bermen in alle bewoonde gebieden van het district aangepakt worden.

Winter roept ook de gemeenschap op om nadat de bermen zijn schoongemaakt zij die ook helpen onderhouden. De slogan voor dit project luidt: “Mek Coronie kon fraai fu un kan fen un draai”.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.