Dc wil aanvaardbare oplossing kwestie Clockhouseplein

Districtscommissaris(dc) Freddy Daniel werkt aan aanvaadrbare oplossing inzake de bestemming van het Clockhouseplein te Moengo. Gewerkt wordt aan een voor partijen bevredigende oplossing voor het dispuut.

Protesterende burgers hadden maandag postgevat op het plein. De poorten en het wachthuisje voor de parkeerwachter werden omvergehaald.

Volgens Joel Martinus, woordvoerder van de groep protesterenden, eisen zij terugdraaien van het besluit. Een ondernemer heeft het beheer gehad over het plein.

Daniel wees hen echter op de bevoegdheid van de commissaris om bepaalde besluiten te nemen. Hij wees hen ook op afspraken die het commissariaat heeft gemaakt met de ondernemer betreffende onderhoud en verfraaiing van het terrein. “Het district zal ook wat inkomsten binnenhalen met deze maatregel”, gaf hij verder aan.

Desondanks heeft hij als burgervader oor voor de bezorgdheid van zijn burgers. Daniel zal samen met de districtsraad een besluit nemen over het Clockhouseplein. Het besluit zal vrijdag worden bekend gemaakt.(GFC)

Overige berichten