fbpx

Dc Saramacca wil oplossing voor overtollig personeel commissariaat

GFC NIEUWS- Na inventarisatie op het districtscommissariaat van Saramacca blijkt dat er kort voor en na de verkiezingen door de toenmalige minister van Regionale Ontwikkeling 465 personen in dienst zijn genomen ten behoeve van het commissariaat Saramacca.
Districtscommissaris Sherin Bansi- Durga van Saramacca heeft de minister van Regionale Ontwikkeling & Sport hierover geschreven.
In een persbericht meldt het commissariaat dat van de 465 personen 113 worden betaald en 352 niet. Daarnaast is ook door het ministerie van Binnenlandse Zaken 42 personen in dienst genomen ten behoeve van het commissariaat Saramacca welke volgens de functieomschrijvingen in zijn geheel niet passen bij het commissariaat.
Het personeelsbestand van het commissariaat Saramacca is thans als volgt is samengesteld:
– oud personeel van het commissariaat 433 personen
– nieuw personeel aangetrokken door het ministerie Regionale ontwikkeling en het ministerie van Binnenlandse Zaken ten behoeve van het commissariaat in totaal 507 personen.
Aangezien het hier gaat om meer dan het dubbele van het personeelsbestand en er geen plaats en werk is voor al deze personen op het commissariaat heeft de districtscommissaris zich gewend tot de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport, Garcia Emanuel voor nadere instructies.

BEKIJK OOK
Santokhi roept tijdens gebedsdienst op tot natievorming