fbpx

Dc Saramacca: Potenties district weinig tot ontwikkeling gebracht

GFC NIEUWS- “Wij hebben tot nu toe nagelaten om deze potenties tot ontwikkeling te brengen samen met onze buur, het district Coronie, dat ook over enorme potenties beschikt voor de agrarische ontwikkeling om zo de basis te leggen en uit te groeien tot de voedselschuur van het Caraibisch gebied met een eigen vliegveld dichtbij Coppenamepunt voor vrachttransport naar de Caraibische eilanden.”
Dit hield de burgermoeder van Saramacca Sherin Bansi – Durga haar gehoor voor tijdens het bezoek van de presidentiële delegatie vrijdag aan het district.
Saramacca is volgens de dc een van de potentiële districten van Suriname. “Potentieel omdat de aardolie uit dit district komt, niet alleen, maar ook de enorme bronnen voor de kust. Potentieel omdat dit district over enorm veel vruchtbare landbouwgrond beschikt; uitermate geschikt voor de groente, aardvruchten en fruitsector. Dit district is met de Coppename, Coesewijne en Saramaccarivier een enorme bron voor zoet water voor de agrarische ontwikkeling en misschien even belangrijk als de olie, maar ook de zeevisserij. Dit district beschikt over een vrij jonge bevolking met potentie, maar het ligt ook centraal op de kaart,” voerde Bansi aan.
Het niet benutten van deze potenties om de landbouw c.q. tuinbouw op een moderne en aan de tijd gepaste wijze uit te oefenen, heeft ertoe geleid dat jongeren in dit district de landbouw de rug hebben toegekeerd en eerder gaan voor een baan bij de overheid of werken in de stad met alle gevolgen van dien. “Daarom kan ik dan ook niet nalaten de bijdrage van onze Haïtiaanse broeders te memoreren die op de traditionele wijze nog de landbouw uit oefenen in dit district,” aldus de dc.
De burgermoeder vraagt aandacht voor belangrijke instituten die vanaf de jaren ’80 zijn uitgehold. “Tijdens de beëdiging van de districtscommissarissen zei u heer president dat de districtscommissaris de werkarm is van de President in het district en dat wij als burgervaders en moeders moeten luisteren naar de noden van het volk.
De sociaal economische situatie van de burgers is zwaar, ja die is echt zwaar onder druk komen te staan vanwege het slecht gevoerde economisch en financieel economisch beleid van de afgelopen 10 jaar. Alleen door hard werken, offers te brengen en juiste beslissingen op het juiste moment te nemen, zullen wij in staat zijn deze ellende achter ons laten.”

BEKIJK OOK
Man die na gewapende beroving ervandoor ging met voertuig slachtoffer ingerekend