fbpx

Dc Saramacca met boeren Wayambo Noord bij minister OW

GFC NIEUWSREDACTIE- Districtscommissaris van Saramacca, Sherin Bansi-Durga, is vandaag met een vertegenwoordiging van de boeren van het noordelijk deel van het Wayambo woongebied ontvangen door de minister van Openbare Werken, Riad Nurmohammed.

Het probleem in het noordelijk deel van het Wayambo gebied doet zich al enkele jaren voor waarbij de waterhuishouding in het noordelijk deel van dat gebied verstoord is geraakt door handelingen van derden in de zwamp en dit bij de minste en geringste regen voor enorme verliezen en problemen zorgt bij de ongeveer 200 boerengezinnen en hun landbouwgronden.

Tijdens de bespreking vandaag is dit probleem voorgelegd aan de minister van Openbare Werken. Gezamenlijk is afgesproken om te komen tot duurzame oplossingen met betrekking tot dit probleem.

OOK INTERESSANT
OKB geïnformeerd door verkiezingswerkgroepen

De meest voor de hand liggende oplossing voor nu is een kanaal te graven vanuit Pomona noord richting Saramacca rivier met een sluizen systeem.

Hiertoe heeft de minister opdracht gegeven aan de waarnemend directeur van Openbare Werken Mohan om een bestek voor te bereiden en op te maken waarbij ook is afgesproken dat er vanuit Openbare Werken binnen een week uitsluitsel zal worden gegeven over de aanbesteding.