fbpx
Dc Saramacca bespreekt grondproblematiek met minister Grondzaken en Bosbeheer

GFC NIEUWS- Districtscommissaris Sherin Bansi-Durga heeft donderdag op uitnodiging van minister Diana Pokie van Grondzaken en Bosbeheer haar een bezoek gebracht.

Er is gesproken over de grondproblematiek in Saramacca in het algemeen en met name over de aanpak van de achterstanden die door de jaren heen zijn opgelopen met betrekking tot de afhandeling van lopende grondaanvragen en ook over toekomstige grondaanvragen en overdrachten.

Aangezien het districtscommissariaat recentelijk is gestart met een Unit Grondzaken op instigatie van de president tijdens zijn bezoek aan Saramacca op 2 oktober is overééngekomen met de minister Pokie dat deze Unit zich bezig zal houden met de registratie van alle grondzaken in Saramacca.

De minister en de districtscommissaris zijn overééngekomen dat de door Unit Grondzaken geregistreerde grondkwesties rechtstreeks voorgelegd zullen worden aan de minister ter afhandeling hiervan.

De districtscommissaris roep alle burgers op om hun grondproblematiek te laten registreren.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.