fbpx

Dc Saramacca: “Als dit slavernij zou moeten heten, wat zouden onze voorouders dan niet blij zijn om slaaf te zijn”

GFC NIEUWSREDACTIE- “Als dit slavernij zou moeten heten, wat zouden onze voorouders dan niet blij zijn om slaaf te zijn.”

Zo reageert districtscommissaris (dc) van Saramacca (Suriname), Sherin Bansi-Durga, op de kritiek van een DNA-lid alsof ambtenaren in de districten door districtscommissarissen als slaven worden behandeld. Zij haalde aan dat in het district Saramacca alleen op het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) 1020 ambtenaren werkzaam zijn.

“En het is geen geheim dat voor de helft van de mensen er geen werk is en van de rest een deel slechts 2 uren per dag arbeid verricht.”

De dc sprak maandag op een bijeenkomst met het personeel van het commissariaat in het ressort Jarikaba. Tijdens deze bijeenkomst heeft zij de medewerkers in alle rangen nogmaals een voorspoedig 2023 toegewenst. Ook heeft zij de problemen waarmee land en volk thans te kampen hebben, de revue laten passeren.

Als vertegenwoordiger van de regering in het district gaf zij aan dat de aanpassingsmaatregelen in uitvoering om de economie weer gezond te maken, noodzakelijk zijn om het morgen weer beter te hebben.

OOK INTERESSANT
Ingaande vandaag geen middagpoli en weekenddiensten RGD-artsen

De aanpassingsmaatregelen worden door de regering niet zomaar getroffen om de bevolking en u onaangenaam te treffen maar is geboren uit pure economische noodzaak. Alleen door hardwerken, productie en export zullen we in staat zijn genoeg dollars te verdienen om de buitenlandse schulden af te lossen en de koers duurzaam te stabiliseren.

De districtscommissaris gaf verder aan dat zij als voorzitter van het districtsbestuur wettelijk tot taak heeft om alle werkzaamheden van dienstafdelingen van ministeries in het district te coördineren.

In totaal zijn er in Saramacca bijkans 3500 ambtenaren werkzaam bij de overheidsdiensten. ”Wij zijn hier met z’n allen verantwoordelijk voor het werk in het district. U bent in dienst van de samenleving. Wij gaan het moeten doen of verwacht u dat de minister van ROS of de president van het land hier de boel moet komen schoonhouden.”