fbpx

DC Ramai voorziet scala aan ontwikkelingen met rehabilitatie Monkshoop-Vijfde Rijweg

GFC NIEUWS- Districtscommissaris Sarwankoemar Ramai van Saramacca voorziet met de rehabilitatie van de wegstrekking Monkshoop-Vijfde Rijweg een scala aan ontwikkelingen voor het district.
De wegstrekking, Wayamboweg, die in de afgelopen periode grondig is aangepakt, werd eerder deze week opgeleverd. Het betreft een gedeelte van 18.5 kilometer dat onderdeel is van in totaal 27 kilometer van de Oost-Westverbinding. De burgervader sprak van een heel bijzonder moment voor het district Saramacca.
“Een langgekoesterde wens van de bevolking van Saramacca, maar ook Coronie en Nickerie,” aldus de dc, die zei dat de Wayamboweg niet zomaar een weg. Er wonen meer dan 200 gezinnen langs de weg. DC Ramai: “Met de asfaltering gaan we een scala aan ontwikkelingen hebben. Saramacca is agrarisch district en het transport van agrarische producten gebeurt via deze weg. Ook Staatsolie maakt bijna 1×24 uur gebruikt van de weg. Bijna alle ontwikkelingen van Saramacca gebeuren via deze weg.”
Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C) benadrukte net als de burgervader ook het belang van de weg. Volgens hem is geheel Suriname op deze weg afgestemd. De bewindsman riep de samenleving op goed gebruik ervan te maken. Volgens hem heeft de regering prioriteiten gesteld omdat zij regering verantwoord bezig wil zijn. Het afronden van dit werk kan daarom daarom wat tijd in beslag hebben genomen.
Minister Chotkan sprak van een niet makkelijk opgave en een uitdaging voor de aannemer. Hij bracht ook in herinnering de kritiek die van delen van de gemeenschap geleverd werd tijdens de werkzaamheden. “Maar kritiek houdt scherp,” aldus minister Chotkan. Hij zegt dat zijn ministerie doorgaat op de ingeslagen weg, namelijk zorg dragen dat de plicht die op haar schouders rust wordt uitgevoerd samen met aannemers, directievoerders, consultancybureaus, directie staf en personeel van het ministerie.
OWT&C-directeur Santosh Soman legde uit dat de wegstrekking behoorlijk wat gaten vertoonde en de fundering bleek niet sterk genoeg voor trucks. De toen 6.20 meter brede weg heeft een grondige reconstructie ondergaan, waarbij de fundering is aangepast en de weg verbreed. Ook is ervoor gezorgd dat de weg nu beladen trucks tot 12 ton aslast aankan.

BEKIJK OOK
Santokhi bespreekt mogelijkheden met president Algemene Vergadering VN