fbpx

Dc Pinas was niet naar Frans-Guyana

GFC NIEUWS- Districtscommissaris (dc) Yvonne Pinas van het bestuursressort Matawai in Sipaliwini was de afgelopen weken niet naar Frans-Guyana en is niet de bron van besmetting in het oosten van Suriname.
Volgens berichten die viraal gaan op social media verbergen de autoriteiten de waarheid. De dc zou naar Frans-Guyana zijn gegaan, omdat haar zoon een verdelgingsmiddel had ingenomen.
Directeur Cleopatra Jessurun van Volksgezondheid ontkracht dat het om Pinas ging. Een geval heeft zich wel voorgedaan, waarbij een man en een vrouw moesten afreizen naar Frans-Guyana, nadat hun zoon een verdelgingsmiddel had ingenomen. De zoon is overleden. De ouders zijn in quarantaine geplaatst en zijn negatief getest op Covid-19.
Dat gezegd wordt dat de dc illegaal de grens is overgestoken om haar zoon op te halen, berust niet op waarheid, benadrukte kolonel Danielle Veira.
De dc bij wie het coronavirus is vastgesteld, ligt nu op de Intensive Care van het St. Vincentius Ziekenhuis “en elke keer dat ze te horen krijgt dat zij gezorgd heeft voor de vele besmettingen, stijgt haar bloeddruk,” aldus Veira die oproept om te stoppen met het verspreiden van geruchten.

BEKIJK OOK  Minister Amoksi bezoekt examenkandidaten Ceciliaschool