fbpx
Onduidelijkheid over mogelijke aanwezigheid dc Pinas in NIS (update)

GFC NIEUWS- Districtscommissaris Yvonne Pinas – bij wie het coronavirus is vastgesteld, is mogelijk de persoon die de afgelopen dagen het NIS heeft bezocht waar het Hoofdstembureau Paramaribo is gehuisvest.

Zondag werd bekend dat dc Pinas van het bestuursressort Matawai in Sipaliwini besmet is met Covid-19. Ze zou in Marowijne in contact zijn gekomen met een man die het virus heeft, werd gemeld op de website van Covid-19.

Nu wordt gespeculeerd dat de man, de zoon van de dc is, die het land binnengesmokkeld is vanuit Frans-Guyana. Danielle Veira van het Covid-Managementteam zegt dat deze informatie onderzocht zal worden. De familie van de dc ontkent dit en zegt dat geen enkel kind van de dc ooit in het gebied is geweest.

Pinas kampte al een week met gezondheidsklachten en is hoogstwaarschijnlijk de persoon die in het NIS was, wordt gesuggereerd. De autoriteiten hebben deze informatie niet bevestigd of ontkend. Daarnaast heeft Pinas vergaderd met de andere dc’s van Sipaliwini, die nu allemaal in quarantaine zijn.

Het hoofdkantoor van het commissariaat van Sipaliwi aan de Zwartenhovenbrugstraat is vanaf zondag tot nader order gesloten. Het gebouw zal worden gereinigd.

Ook het NIS was zondag gesloten voor het publiek en personeel van de verkiezingsautoriteiten. De hal wordt grondig gereinigd.

Sinds zondagavond 18.00 uur is ook het dorp Klaaskreek in Brokopondo afgesloten voor buitenstanders, omdat dc Pinas aldaar heeft gestemd op 25 mei.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…