fbpx
Dc Pinas en Jeroe waren niet in NIS

GFC NIEUWS- De districtscommissarissen Yvonne Pinas en Humphry Jeroe – bij wie besmetting met het coronavirus zijn vastgesteld – zijn niet in het NIS geweest, waar het Hoofdstembureau Paramaribo is gehuisvest.

Danielle Veira, directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), heeft vanmiddag op de persconferentie van het Covid-19 Managementteam ontkend dat deze twee dc’s in de hal zijn geweest.

Al enkele dagen was het onduidelijk of de dc’s bij de telling van Hoofdstembureau Paramaribo aanwezig waren in NIS.

Wat de geruchten ook sterker maakte, was een persbericht van Hoofdstembureau Paramaribo, waarin werd aangegeven dat een met het coronavirus besmette persoon een paar keren in de hal is geweest. Er moest op grond daarvan een rustdag worden ingelast.

Veira zei vandaag dat vorige week aan de voorzitter van het Hoofdstembureau Paramaribo, Mike Nerkust, en het Onafhankelijk Kiesbureau was medegedeeld, dat vanwege het toenemend aantal besmette gevallen de kans bestond dat besmette personen mogelijk in contact zijn gekomen met personen die aanwezig waren in het NIS.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…