fbpx

Dc Pansa bezoekt dorpen Marowijne-Zuidwest

Districtscommissaris (dc) Kenya Pansa van Marowijne- Zuidwest heeft de afgelopen weken een kennismakingsbezoek gebracht aan een zestal dorpen langs de Cotticarivier.

Met dit bezoek heeft de dc haar belofte waar gemaakt om alle dorpen in haar werkgebied persoonlijk te bezoeken om zelf te horen van de plaatselijke bevolking wat de problemen zijn en hoe gezamenlijk oplossingen te vinden voor deze zaken.

In combinatie met dit bezoek is ook invulling gegeven aan het project Sociaal Vangnet van de regering, waarbij burgers die daartoe in aanmerking komen voorzien zijn van voedselpakketten.

In het dorp Da Akoejoetoe kampu aan de linkeroever van de Cottic rivier werden tal van problemen aangekaart. Bree Roberto heeft namens de dorpsbewoners het woord gevoerd. Onder meer kwam naar voren de slechte staat van de huidige aanmeersteiger en ontsluiting van het dorp met een weg van 3 km (Bushman Hillweg nabij Moengo).

BEKIJK OOK
Baarmoederhalskanker nog steeds een belangrijkste doodsoorzaak onder vrouwen in Suriname

Het dorp dat niet is aangesloten op het elektriciteitsnet van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), heeft de burgermoeder verzocht om haar invloed aan te wenden, zodat zij ook beschikken over elektriciteit.

De dc bracht ook bezoeken aan de dorpen Manjabon, Langaoekoe 1 en 2, Pikien Santi en Pina Tjarmi. De meest voorkomende problemen zijn elektriciteit, het onderhoud van de dorpen, Krutu oso, aanmeersteiger, boot – en butransport, het LIPS-project en het rehabiliteren van de bestaande wegen naar de dorpen toe.

Pansa heeft verzocht dat de burgerparticipatie op gang komt, omdat de bijdrage van de gemeenschap ook nodig is om de aangehaalde problemen aan te pakken.