fbpx
Dc Nerkust gereed voor distributie oproepingskaarten

GFC NIEUWS- Districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost, Mike Nerkust, zegt gereed te zijn om te starten met de distributie van de oproepingskaarten aan de stemgerechtigden.

Op donderdag 30 april zal aan president Desire Boutersé de eer te beurt vallen om als eerste burger van het land deze kaart in ontvangst te nemen. Op dezelfde dag ontvangen ook vicepresident Michael Ashwin Adhin en assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons hun oproepingskaart.

De burgervader ging in gesprek met het NII in op een aantal zaken met betrekking tot de werkzaamheden van zijn commissariaat in aanloop naar de verkiezingen van 25 mei. Burgers die stemgerechtigd zijn, moeten hun geldige identiteitskaart tonen aan de colporteurs die de kaarten zullen bezorgen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken trekt als organisator van de stembusgang twee weken uit om de kaarten te distribueren.

Ondertussen zijn alle commissariaten druk bezig met het verrichten van de openbare loting in de districten als het gaat om de indeling van de politieke organisaties op de stembiljetten. Na de loting zal duidelijk zijn op welke plaats de partijen op de stembiljetten zullen voorkomen.

De burgervader ging ook in op geruchten als zouden personen de stemkaarten verkopen. Nerkust gaf aan dat dit niet mogelijk is, omdat men niets kan doen met de stemkaart van een ander. Het betreft hier ook een handeling die niet ongestraft blijft.

Hij riep de samenleving op kalm te blijven en niet af te gaan op geruchten die verspreid worden. De voorbereidingen van de verkiezingen vinden plaats tegen de achtergrond van de veiligheidsmaatregelen rond het het COVID-19 gebeuren.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.