Dc Kali bezoekt diverse projecten met DNA-leden

GFC NIEUWS-Samen met belanghebbenden zorgt het districtscommissariaat van Commewijne onder leiding van districtscommissaris (dc) Adjaikoemar Kali ervoor dat verder gewerkt wordt aan de ontwikkeling van het district.

Dc Kali heeft in het weekend samen met de volksvertegenwoordigers Rajiv Ramsahai en Jenny Warsodikromo en andere actoren een veldbezoek gebracht aan verschillende projecten binnen het district.

De dijk te Nieuw-Amsterdam wordt beschilderd. Het initiatief komt van de organisatie Ontwikkelingsplatform Commewijne, afdeling Nieuw-Amsterdam, en heeft als doel de dijk te verfraaien, ook omdat veel toeristen daar de oversteek doen naar Rust en Werk en andere plantages.

De schilderijen op de dijk beelden de rijke flora en fauna waar Suriname rijk aan zijn. Voor de beschildering is belast Sharon Kisoensing.

Aan de Emmastraat te Nieuw-Amsterdam werd in het weekend de eerste steen gelegd voor een compleet nieuwe woning voor de familie Djioed.

President Desiré Bouterse heeft tijdens zijn laatste bezoek aan het district Commewijne mogen aanschouwen onder welke omstandigheden deze familie woonde en heeft toen de toezegging gedaan een nieuwe woning voor de familie te zullen opzetten.

Sartini Djioed is het staatshoofd zeer erkentelijk voor deze geste en vraagt hem door te gaan met het goede werk waar hij mee bezig is.

In het ressort Tamanredjo, op het Palem veld, wordt een nieuw voetbalveld, compleet met tribune gebouwd.

Het Palem veld is een van de weinige velden is dat gebied en verkeerde in slechte staat. Ook de tribune was aan renovatie toe. Door tussenkomst van de coördinator van het ministerie van Sport en Jeugdzaken en voetbalverenigingen die gebruik maken van het veld, is Jercon Steelerection bereid gevonden een volledig nieuw veld met tribune te schenken aan de buurt.

Vanwege de komende droge periode en de hitte die op komst is, is het bedrijf M. Ashim Zinkplaten Fabriek met het idee gekomen bushuisjes op te zetten.

Districtscommissaris Kali vond het een briljant idee en heeft meteen zijn medewerking verleend. Voor het ontwerp van de bushuisjes is een architect in de hand genomen.

Uniek aan deze bushuisjes is de verlichting waar het van voorzien is, die draait op zonnepanelen. Daarnaast wordt aan de achterkant van de bus huisjes informatie weergegeven over het district. Zo kunnen toeristen ook meer te weten komen over het district Commewijne.

In totaal zullen zestien bushuisjes neergezet worden, vanaf de brug tot aan de rotonde.

Overige berichten