Dc Jurel ontvangt delegatie Hubei op luchthaven

GFC NIEUWS- De districtscommissaris (dc) van Para, Armand Jurel, heeft samen met een delegatie van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) een missie uit de Chinese provincie Hubei ontvangen op de Johan Adolf Pengel Luchthaven.

De missie uit China kwam maandagmiddag aan in Suriname. Het bezoek staat in het teken van het verdiepen van de bestaande bilaterale relatie tussen Suriname en China.

Dc Jurel werd bijgestaan door zijn college Mike Nerkust van Paramaribo Noord-Oost. De Chinese delegatie richt zich in het bijzonder op de gezondheidssector en sectoren die een bijdrage daaraan kunnen leveren.

In dat kader zal delegatieleider Yang Yunyan (vice gouverneur Hubei) gesprekken voeren met RO-minister, Edgar Dikan.

De delegatie is vooral geïnteresseerd in het produceren van medicijnen. Het ligt in de bedoeling dat het ministerie binnen haar beleidsgebied samen met de Chinese delegatie projecten samenstelt die gebaseerd zijn op de gezondheidszorg.

“Wij kunnen vorderingen boeken binnen ons ontwikkelingstraject, binnen het samenwerkingsverband tussen Suriname en China die onder andere de economie van Suriname goed zal doen,” aldus dc Jurel. Hij is daarom zeer ingenomen met het bezoek.

Overige berichten