fbpx

Dc Grauwde heeft leden OKB niet geweerd uit NIS

GFC NIEUWS- Districtscommissaris Eric Grauwde van Paramaribo Zuidwest, tevens ondervoorzitter van het Centraal Hoofdstembureau Paramaribo, betreurt het dat een bericht op een nieuwssite is verschenen waarin wordt aangegeven dat hij leden van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) zou hebben geweerd uit het NIS.
“Ik ontken dat ik een dergelijke opdracht heb gegeven”, zegt de dc stellig. Als gevolg van de recente ontwikkelingen rondom COVID-19 en het gegeven dat enkele mogelijk besmette personen in het NIS zijn geweest, draagt de dc de verantwoordelijkheid zijn mensen in bescherming te nemen.
“Dat is ook gebeurd. Ik heb vanmorgen met mijn districtssecretaris gebeld om naar het NIS te gaan en de medewerkers van het commissariaat Zuidwest mede te delen zich terug te trekken tot nader order, wachtende op verdere instructies”, laat de dc weten.
Op gegeven moment las de dc een bericht in de media waarin de voorzitter van het OKB, Jennifer van Dijk-Silos, hem beschuldigt dat hij de opdracht zou hebben gegeven haar personeel de toegang tot de sporthal te weigeren. De dc heeft toen meteen contact gemaakt met zijn districtssecretaris om hem te vragen welke mededeling hij gedaan heeft. Die gaf aan de mededeling conform de instructie die hem gegeven is te hebben gedaan.
“Ik vind het erg dat dit soort dingen gebeuren. Omdat mevrouw Silos mijn telefoonnummer heeft, de nieuwssite heeft mijn nummer. Beide hadden mij kunnen bellen om te vragen wat er precies gebeurd is en dan had ik ze uitgelegd hoe de vork in de steel zit. Niemand heeft mij gebeld”.
De burgervader is vanmorgen persoonlijk naar het OKB geweest om de voorzitter te ontmoeten om haar het gebeurde uit te leggen. Helaas was zij niet aanwezig. Wel heeft de dc anderen van het OKB gesproken en hen voorgehouden hoe het eraan toe is gegaan. “Het is voor mij heel onsmakelijk dat ik zo in het nieuws word gebracht.”

BEKIJK OOK
Amoksi wil dat criminelen die gezin op straat beroofden snel worden opgepakt