fbpx
Dc Goelaman nieuwe deken der districtscommissarissen

GFC NIEUWS- Minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport heeft districtscommissaris (dc) Shafiek Goelaman van Wanica Zuid-Oost aangesteld als de nieuwe deken der districtscommissarissen.

Goelaman volgt Margaretha Malontie op, die sinds 2017 deken is geweest en tevens de burgermoeder was van het bestuursressort Paamaka in Sipaliwini.

Goelaman, die reeds 17 jaren bestuurlijke ervaring heeft, kijkt uit naar ondersteuning van het korps van dc’s. Hij zegt zich in zijn bijzondere functies sterk te gaan maken voor een aantal zaken. Zo wil hij speciale ontmoetingen hebben met de dc’s die niet uit de bestuursdienst komen, om hen in het werk in te leiden. Dit zal hij samendoen met de onderdirecteur van decentralisatie.

Ook zal hij werken aan de verdere decentralisatie van de districten. Een van de punten die hij zeker wil bespreken met de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport, is het vergunningsbeleid van de diverse districten. Goelaman wil ook meewerken aan een eenduidig uniform voor de bestuursdienst. Hij merkt op dat er nu verschillende uniformen zijn, dit moet volgens hem tot het verleden gaan behoren.

Daarnaast zegt hij dat de taken van de dc’s veelomvattend zijn en tal van risico’s met zich meebrengen. Hij wilt dat de taken van de dc’s daarom beter gewaardeerd worden. Dat is nog niet het geval volgens hem. De bezoldiging van een dc is gelijkgesteld aan dat van een onderdirecteur op een ministerie. Hij ziet graag dat het salaris van een dc gebracht wordt naar dat van een directeur.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.