Dc Eric Grauwde geeft leiding aan Paramaribo-Zuidwest

Eric Grauwde is door president Desiré Bouterse beëdigd tot districtscommissaris (dc) van Paramaribo – Zuidwest.

Eerder zwaaide dc Remie Pollack de scepter over dit gebiedsdeel. President Bouterse gaf aan dat het korps van districtscommissarissen regelmatig wordt aangevuld met nieuwe functionarissen. Het is onder andere om deze redenen dat het nodig is een nieuwe districtscommissaris te benoemen.

Grauwde is benoemd tot dc in algemene dienst. Volgens het staatshoofd heeft de burgervader een belangrijke rol te vervullen binnen het decentralisatieproces. De decentralisatie van regeling en bestuur is een instrument tot de democratisering.

De president merkte op dat geen enkele dc kan werken zonder nauwe betrokkenheid van de gemeenschap. De regering staat volgens het staatshoofd voor decentralisatie, inspraak en participatie om te groeien naar een rechtvaardige samenleving. Hij noemde enkele eigenschappen waaraan een DC moet voldoen.

De burgervader moet onder meer plichtsgetrouw zijn, liefde hebben voor het land, voorbeeldig zijn en in staat zijn om de plaatselijke bevolking te inspireren en te motiveren. De president roept de collega dc’s op om hun nieuwe collega alle ondersteuning te geven.

Overige berichten