fbpx

Dc Doebay bij overdracht grondpapieren Saramacca: ‘Wij dragen geen handelswaar over’

Het kan er bij districtscommissaris Lakshminarain Doebay niet in dat burgers via de overheid in aanmerking komen voor een perceel en deze vervolgens verkopen. “Als ik je een perceel geef en je het binnen zes maanden verkoopt, dan zou ik het eigenlijk moeten intrekken. De bedoeling van de uitgifte was iets anders”, aldus de dc vrijdag in Groningen, Saramacca.

In het district zijn tweehonderd grondpapieren overhandigd aan burgers door het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond en Bosbeheer (RGB). “”e moet geen makelaar of taxateur spelen en morgen sta je dan weer voor de deur van de overheid met een andere aanvraag. Wij dragen geen handelswaar over aan u. Het is van u, voor u en uw kinderen. Het is bedoeld dat u zaken kunt doen met de bank. Dat u een huis kan opzetten.”

OOK INTERESSANT
Verscherpte voorwaarden goudbedrijven moeten kwikdamp boven Paramaribo terugbrengen

RGB-minister Roline Samsoedien heeft het volgende benadrukt: “We geven je het zakelijk recht dat je een lening moet kunnen nemen of een huis moet kunnen bouwen.” De minister kondigt aanpassingen aan binnen de wetgeving, welke ervoor zal zorgen dat verkregen percelen niet doorverkocht worden. “Wanneer de mensen het verkopen, dan zullen ze zien wat er met hen gebeurt”, aldus de minister.

Ook zal de wetgeving moeten voorkomen dat mensen in aanmerking komen voor een tweede perceel. “Als je al een hebt, stel anderen ook in de gelegenheid om in aanmerking te komen”, aldus de dc.(GFC)