fbpx

Dc Bhola spreekt verkavelaars Paramaribo-Noord ernstig aan

GFC NIEUWS- Districtscommissaris Ricardo Bhola is in het weekend persoonlijk met zijn team, de districts – en ressortraad en de brandweer geweest naar enkele verkavelingsprojecten in Paramaribo-Noord om zich te oriënteren.
De verkavelaars waren voor maandag voor de burgervader opgeroepen voor een gesprek en verantwoording met betrekking tot het in brand steken van percelen.
De verkavelaars hebben de commissaris verzekerd dat het voornoemde in de toekomst niet meer zal plaatsvinden. Na goed overleg en advies met betrokken actoren is het commissariaat tot het besluit gekomen het vuur te isoleren middels het graven van een greppel en wel 3 meters breed en 1 meter diep.
Het commissariaat kreeg zaterdag diverse meldingen vanuit de gemeenschap van het ressort Blauwgrond binnen over rookoverlast, welke veroorzaakt werd door verkavelaars. Het gaat in deze om goedkope ontbossing middels brandstichting.
Foto-onderschrift: Districtscommissaris Ricardo Bhola in gezelschap van een vertegenwoordiger van de brandweer en een landbouwer die terstond pro deo zijn machines heeft ingezet om het vuur te helpen isoleren door het graven van een brede geul rondom de brandhaard.