Dc Bhola roept leden Politiebond af te zien van acties: massale protesten nu onverstandig

GFC NIEUWSREDACTIE- In een open brief aan de voorzitter va de Surinaamse Politiebond (SPB) roept districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo-Noordoost leden op om de straat niet op te gaan.

De SPB heeft leden opgeroepen om vandaag massaal te lopen naar De Nationale Assemblee (DNA).

De leden verzamelen zich om half 8 bij de Politie Academie en zullen van daaruit lopen naar het Assembleegebouw.

De leden zijn ontevreden over een aantal zaken. Zij komen niet uit met hun salaris. Er moet gesproken worden over loononderhandelingen.

Verder zijn mensen tien jaar niet bevorderd. Geëist wordt dat de bevorderingen in orde worden gemaakt.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Schandalige stijging van wisselkoersen en armoede in Suriname laat het volk koud

Ook is de SPB niet tevreden met de dienstverlening vanuit het Staatsziekenfonds (SZF). De SPB vindt dat de politieambtenaren al jaren benadeeld worden.

Hoewel er zoveel premie wordt betaald, moet vaak uit eigen zak neergeteld worden voor bepaalde medicamenten. De politie wil een ander verzekeringspakket. Er zijn volgens de bond betere opties dan SZF.

Hieronder de brief van Bhola

“Via de media kreeg ik het bericht dat de SPB haar leden heeft opgeroepen voor een spoed ALV morgenochtend, donderdag 20 mei 2021.

Hierna zullen volgens de oproep de leden naar het politiebureau Centrum vertrekken, waarna de weg vervolgd wordt naar het gebouw van de DNA.

Laat mij vooropstellen dat het recht om te demonstreren verankerd is in de Grondwet van ons Republiek. Echter staan wij als land voor grote uitdagingen op dit moment.

De COVID – 19 – situatie is ernstig. Het is nu Code Rood, dus onverstandig om dit momentum te gebruiken.

Het waarborgen van de gezondheid en veiligheid van elke burger van ons land staat op dit moment centraal.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Online les geven aan Surinaamse leerlingen blijkt grote flop

Wij moeten onze verantwoordelijkheid kennen en als verstandige mensen ook nemen. U kent de wet immers als geen ander. Als Districtscommissaris doe ik een dringend beroep op u allen om af te zien van uw gang naar het DNA -gebouw.

U wordt gevraagd om het pad van dialoog te kiezen met de betreffende autoriteiten c.q Minister van Justitie en Politie.

De bestaande grieven kunnen op die manier verder besproken worden. De samenleving kijkt op naar het politieapparaat. Een dergelijke actie zal een verkeerd signaal zijn in deze uitdagende tijden.

Ik vraag u nogmaals om af te zien van tocht naar het parlementsgebouw en alles te doen om de issues via dialoog op te lossen.”

Overige berichten