fbpx
Dc Bhola: “Bestuursambtenaren zullen dagelijks en overal op u letten!”

GFC NIEUWS- Districtscommissaris (dc) Ricardo Bhola van Paramaribo-Noordoost is maandag langs supermarkten aan de Jozef Israelstraat geweest om te zien als de Covid-19-maatregelen worden nageleefd.

De dc stuurt met deze actie, die tevens de kick-off is van de verscherpte controles van de Bestuursdienst, een ernstig signaal naar de samenleving als het gaat om de naleving van de Covid-19-regels. “De bestuursambtenaren zullen dagelijks en overal op u letten!”

Dc Bhola geeft aan dat Suriname te doen heeft met een Covid-19-pandemie. President Chan Santokhi heeft in zijn toespraak aangegeven dat er nog veel personen zijn die zich onvoldoende houden aan de Covid-maatregelen. Dit heeft een aantal Covid-19-doden en honderden besmettingen op dagbasis als gevolg.

“Als DC heb ik de verantwoordelijkheid en taak als uitvoerend orgaan om gehoor te geven aan de oproep van de president.” Bhola wil niet langer wachten en heeft de bestuursdienst de opdracht gegeven om dagelijks met al haar structuren de diverse ressorten die vallen binnen Paramaribo-Noordoost te controleren op de naleving van de Covid-19-maatregelen. Er zal worden nagegaan als men op de hoogte is van de Covid-19-protocollen. “Wie die niet kent, zal schriftelijk in kennis worden gesteld”, zegt Bhola.

De dc doet een beroep op winkeliers om creatief te zijn en ervoor te zorgen dat bij de ingang van de winkel de mogelijkheid bestaat om de handen te wassen. Natuurlijk rust ook op de burgerij een grote verantwoordelijkheid. De districtscommissaris drukt de gemeenschap op het hart om de maatregelen na te leven. Ook raad hij het hangen voor een winkel af. De dc vraagt de gemeenschap daarnaast ook om niet zomaar voor elk wissewasje naar de winkel te gaan. “Gebruik een boodschappenlijst”, is zijn advies.

Verder doet de dc een beroep op eenieder om continue de handen te desinfecteren, rekening te houden met het samenscholingsverbod van niet meer dan 5 personen, social distance toe te passen en altijd mond – en neusbedekking te dragen.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.