fbpx

Dc Bado pakt ondernemers Lawa gebied aan

Districtscommissaris(dc) August Bado heeft serieuze gesprekken gevoerd met ondernemers in het Lawagebied. Tijdens een werkbezoek heeft hij vooral gesproken over de chaotische situatie rond de vergunningenkwestie van de bedrijven in de omgeving.

“Er zijn winkels zonder een vergunning die zaken opslaan die niet bij elkaar horen. Er waren bijvoorbeeld gascilinders samen met brandstof opgeslagen ”, geeft de dc aan. Deze gevaarlijke situatie is middels inspecties achterhaald en zijn er gesprekken gevoerd met de ondernemers over de opslag.

Er is aan de ondernemers gevraagd een bijdrage te leveren om het commissariaat in staat te stellen het probleem met betrekking tot de vuilophaal op kort termijn te kunnen aanpakken. “We hebben van alles hier aangetroffen, het is als het ware een complete chaos. Die ordening is heel belangrijk”, stelt Bado.

BEKIJK OOK
TCT: Nieuwe tarieven openbaar vervoer nog niet ingegaan, PLO boos

De burgervader geeft aan dat de ondernemers, zowel de Chinezen als Brazilianen, bereid zijn om samen te werken. Dat het een uitdagende taak is houdt de dc geen geheim. Er heerst volgens hem een bestaande situatie van personen die zich niet eerder hebben gehouden aan regels en vergunningsvoorwaarden. Echter gelooft de burgervader met de ondersteuning van de desbetreffende ministeries, de lokale gemeenschap, de ondernemers en onze buren, dat men tot een oplossing zal komen.(GFC)