fbpx

Datingexperts leggen uit waarom we soms walgen van onze partner

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Het ene moment ben je stapelverliefd op iemand en het volgende moment kun je ze niet uitstaan. Alles wat ze doen, irriteert je en wil je de relatie zo snel mogelijk beëindigen.

Eenieder wordt volgens deskundigen geconfronteerd met dergelijke gevoelens. Maar waarom komt het plotseling op?

Lara Asprey, de oprichter van matchmakingorganisatie Asprey Introductions, zei in gesprek met the Independent dat het buiten onze controle ligt.

Aan het begin van elke relatie vormen wij een beeld van de persoon, maar naarmate de tijd verstrijkt, ontdekken wij hoe de persoon precies in mekaar zit en dat kan zorgen voor verontwaardiging en teleurstelling.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Expert onthult destructieve gewoonte in bed die relaties vernietigt

“Wanneer je begint te voelen dat je relatie onder druk komt te staan, proberen je hersenen je te beschermen.

BEKIJK OOK
Leerkrachten die voor de camera geslachtsgemeenschap hebben gehad moeten direct ontslag krijgen

“Wanneer er in onze hersenen angstige, kritische en oordelende gedachten circuleren , geven onze hersenen stresshormonen vrij, zoals cortisol. Waarom? Omdat ons brein het verschil niet weet tussen een iets dat daadwerkelijk plaatsvindt en een verbeelding.”

“Onze overlevingsreactie (vechten, vluchten of bevriezen) overheerst het logisch denken, waardoor ons systeem op zijn hoede is. We overtuigen onszelf er dan van dat we gekwetst gaan worden door deze persoon, en we overtuigen onszelf dat we ze niet meer leuk vinden.”

En hoewel sommige experts geloven dat we het ‘verontwaardigd gevoel’ kunnen overwinnen, is Asprey niet zo zelfverzekerd en beweert dat het onmogelijk is om de relatie voort te zetten.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER