fbpx

Datingcoaches leggen uit waarom ‘iemands eerste partner zijn’ beter is

GFC NIEUWSREDACTIE- Het aangaan van een relatie met iemand die nog nooit eerder in een relatie is geweest, is geen reden om je zorgen te maken.

Dit kan zelfs zijn voordelen hebben, zegt Sam Owen, de Britse datingexpert via Daily Mail.

‘Mensen hebben verschillende redenen om later te starten met een relatie. Sommigen willen gewoon eerst daten en weer anderen richten zich op hun carrière, voordat ze zich volledig aan iemand binden,’ legde ze uit.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Datingexperts leggen uit waarom we soms walgen van onze partner

Ze benadrukte dat mensen die niet eerder in een relatie zijn geweest minder emotionele bagage hebben.

Uit onderzoek blijkt dat een op de drie personen pas na de tweede of derde date weet of ze zich aan de persoon wil binden.

Ze voegde eraan toe: ‘Iedereen heeft een verleden. Wat je echt wilt weten is: “Zijn ze nu een goede match voor mij en zullen we in de toekomst goed samen groeien?”‘

Maar ondanks de positieve punten, waaronder het meenemen van minder ‘emotionele en fysieke bagage’ zoals relatietrauma of kinderen met een overheersende ex-partner, en minder slechte relatiegewoonten, zijn er volgens Sam ook minpunten.

BEKIJK OOK
19- jarige jongen die romantische berichten stuurt naar 16- jarig meisje wordt bedreigd door vader

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: ‘Depressieve mannen die zichzelf van het leven willen beroven worden vaak verkeerd behandeld door artsen’

‘Een minpunt is dat je ze misschien een of twee dingen moet leren over relaties, maar zolang ze openstaan voor leren en groeien, kan dit ook een enorm voordeel zijn,’ zei ze.

Heidi Hauer, een holistische gezondheids- en levenscoach, zegt dat voordat wij onmiddellijk de deur sluiten voor iemand die in de twintig of zelfs begin dertig is en nog nooit een langdurige toegewijde romantische relatie heeft gehad, wij eerst naar andere relaties die ze in hun leven hebben moeten kijken.

‘Relatievaardigheden zoals betrokkenheid, zorg, empathie, betrouwbaarheid en loyaliteit leggen de basis voor een gezond liefdesleven en kunnen deels buiten de romantische context worden aangeleerd’, legt ze uit. ‘Kijk dus altijd naar het hele relatielandschap van iemand voordat je te vroeg wegloopt.’

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER