fbpx
Data-analyse website ‘Stuka’ essentieel voor ontwikkeling leerlingen

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is enorm geïnteresseerd in de data van de website ‘Stuka’.

Stichting MotiefA heeft vrijdag een presentatie gehouden op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur voor minister Lilian Ferrier, vertegenwoordigers van het Examenbureau en de Inspectie.

De stichting heeft de website opgezet en stelt via het medium examenwerkjes van GLO en VOJ ter beschikking van leerlingen ter bevordering van de studieresultaten.

Het hoofddoel van deze website is dat leerlingen kunnen oefenen naar het examen toe. Bovendien kunnen de antwoorden bekeken en geanalyseerd worden. “Na de toets kan de leerling het resultaat bekijken en zien wat goed en fout is gegaan,” legde Alvin Roosveld, communicatie vertegenwoordiger van Motiva, uit tijdens de presentatie.

De analyse van de resultaten sluit volgens minister Ferrier aan op onder meer de aanpassing van het basisonderwijs middels het Basic Education Improvement Programma, BEIP 2. In dit proces is het belangrijk te weten hoe de leerling leert en vragen beantwoord.

Deze ‘managementinformatie’ van de website kan door het ministerie gebruikt worden om het onderwijsbeleid hierop af te stemmen. “Deze informatie is essentieel voor de ontwikkeling van de leerlingen. De leerkracht kan immers nagaan waar de leerlingen problemen hebben. De inspectie kan ook met de data de leerkracht evalueren,” aldus Ferrier.

De minister juicht alle initiatieven vanuit de samenleving toe. Het ministerie zit midden in het proces van hervorming van het onderwijs en ziet graag dat projecten de veranderingen reflecteren.

Roosveld meende dat met de opzet van ‘Stuka’, de organisatie de examens binnen de digitale omgeving van de leerlingen kan brengen. Uit een door hun uitgevoerd onderzoek is gebleken dat kinderen ruim 5 uren besteden aan internet en mobiel-gerelateerde activiteiten. “We wilden de digitale omgeving gebruiken als winst. Als de leerlingen drie uren studeren, kunnen ze daarna 2 uren toetsen wat ze daarvoor hebben geleerd,” legde Roosveld uit.

Het onderzoek is landelijk verricht onder 5.000 leerlingen van alle schoolniveau’s. De ondervraagden noemden vijf oorzaken die hen afhoudt van het studeren, waaronder onverantwoord telefoongedrag, overmatig televisiegebruik, online gokken, verkeerde slaapgewoontes en vrienden.

Naast de website, houdt de stichting ook motivatiesessies om het schooljaar positief af te ronden. Na de examens zijn er ook bijeenkomsten voor degenen die geen positief resultaat hebben behaald.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…