fbpx

Dat vrouwen hun geslachtsdeel reinigen met natte doekjes is helemaal verkeerd, vertelt expert

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Dames die de binnenkant van hun geslachtsorgaan reinigen met onder andere zeep of doekjes zorgen vaak onbewust voor infecties.

Het vrouwelijk geslachtsdeel heeft namelijk een goed gebalanceerd zelfreinigingsmechanisme en zou het wassen of vegen hiervan zorgen voor een verstoorde zuurgraad.

Om die reden zouden vrouwen er goed aan doen om hun vagina helemaal niet te wassen.

Het reinigen van de binnenkant verstoort de normale vaginale bacteriële balans, vertelt de vermaarde Britse gynaecoloog Ronnie Lamont.

Ook het gebruiken van citroensap is funest; dit is uiterst gevaarlijk vanwege de hoge zuurgraad, die de natuurlijke PH-balans in de war brengt.

Tijdens het liefdesspel dient men ook voorzichtig te zijn. Het gebruik van vaseline is daar ook niet aan te raden aangezien het aardolieproduct onder meer infecties kan veroorzaken.

BEKIJK OOK
Liefdeskoppel op bijna het zelfde tijdstip geboren, 15.03 uur: 'wij zijn soulmates'

Rena Malik, Assistant Professor en Director of Female Pelvic Medicine & Reconstructive Surgery verbonden aan de University of Maryland, legt uit dat de binnenkant van de flamoes een goed gereguleerde zuurgraad heeft die al snel verstoord kan raken.

rena malik MD | GFC

Rena Malik, MD

Malik evenals andere urologen en gynaecologen benadrukken dat de vulva, het uitwendige deel van het geslachtsdeel, wel voorzichtig met water gewassen mag worden. Maar de vagina, het inwendige deel van het geslachtsdeel, reinigt zichzelf en kan met rust gelaten worden.