Dat Trump kinderen weghaalt bij ouders, is ‘schuld Democraten’

Velen verafschuwen wat momenteel aan de Amerikaanse grens gebeurt: baby’s, peuters en jonge kinderen worden weggerukt bij hun ouders en opgesloten in kooien, omdat hun ouders probeerden illegaal de VS binnen te komen of er asiel wilden aanvragen.

 

De hoge commissaris van de Verenigde Naties voor mensenrechten, Melania Trump, Kellyanne Conway (senior adviseur van het Witte Huis), de voorzitter van de Amerikaanse Academie voor Kindergeneeskunde: zij zijn eensgezind in hun afkeur van de gevoelloze aanpak van het illegalenprobleem.

Nee, niets mis mee: de aanpak is in overeenstemming met de Bijbel, zegt een woordvoerder van het Witte Huis. Een aanpak die wel vaker voorkomt in de VS, schrijft de Huffington Post:

Niet mijn schuld

Maar Donald Trump kan er niets aan doen, zegt hij zelf. De man die met één telefoontje of decreet duizenden veroordeelden uit de gevangenis kan halen, zegt dat zijn optreden de schuld is van de Democraten.

Hij moet de kinderen wel opsluiten, wegrukken bij hun ouders, om te voorkomen dat de VS een migrantenkamp wordt, beweert hij. En als Obama geen wetgeving had achtergelaten die gezinnen niet in de gevangenis gooit, “zouden niet zoveel immigranten zijn aangemoedigd om te liegen dat de kinderen familie van hen zijn”.

“De Verenigde Staten zullen geen migrantenkamp zijn en het wordt geen opvangcentrum voor vluchtelingen,” zei Trump maandag.

De trek naar de VS is de schuld van de Democraten, vindt hij, “omdat die weigeren mee te werken aan of te onderhandelen over wetgeving.”

En daarom is de machtigste man op aarde niet in staat tot de pennenstreek die de wanhopig huilende kinderen herenigt met hun ouders.

Foto: YouTube