Dat Suriname 2 jaar nodig heeft om bevolking te vaccineren is ronduit belachelijk

GFC NIEUWSREDACTIE- Dat personen binnen het Surinaamse gezondheidsveld die belast zijn met het vaccineren tegen COVID- 19 suggereren dat er twee jaar nodig is om de meerderheid in ons land te vaccineren, is ronduit belachelijk.

Dat vertellen twee verbolgen nachtclubeigenaren uit Paramaribo aan GFC Nieuws.

Ze zijn van oordeel dat de beoogde 400.000 prikkandidaten in een veel kortere tijdspanne een prikje in de arm kunnen krijgen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Suriname is helaas nergens goed in en dat zal voorlopig ook zo blijven

“Als wij met het Surinaamse luie tempo gaan prikken, zal dat proces inderdaad twee jaar in beslag nemen. Daarom moeten wij werken conform het Amerikaanse, Israëlische en Duitse tempo waar er per dag miljoenen mensen werden gevaccineerd”, is hun uitleg.

“Wij kunnen uiteraard dat tempo niet evenaren. Maar nadat de 700.000 vaccins die door Nederland zijn beloofd in Suriname zijn aangekomen, zouden wij realistisch berekend al binnen twee maanden klaar moeten zijn met het zetten van de 1e prik”.

“Het absurde priktempo dat men nu voor ogen heeft zal alleen maar meer mensenlevens kosten, zorgen voor een toename van ziekenhuisopnamen, de druk op de zorg en samenleving vergroten en de Surinaamse economie verder vernietigen. Het priktempo moet drastisch omhoog”, schreeuwen ze uit.

Overige berichten