fbpx

Dappere moeder redt vrouwen en kinderen op moederdagviering

Een gewapende overvaller bedreigde een dag voor Moederdag een groepje moeders en kinderen bij een school in Brazilië. Het kostte hem het leven.

bf1c997c 6054 4e61 b4c2 06869211d13b1 e1526236943946 | GFC NieuwsOp beelden van een beveiligingscamera is te zien hoe de dief een greep doet naar de tas van een van de vrouwen. Maar hij heeft buiten de waard gerekend: de vrouw is gewapend en schiet hem neer.

Terwijl de andere vrouwen vluchten, schopt Superwoman zijn wapen opzij en houdt de gewonde rover onder schot tot er versterking arriveert.

De onfortuinlijke bandiet zou later in een ziekenhuis bezwijken aan zijn verwondingen.

De dappere moeder bleek agente Katia da Silva Sastre (42) te zijn. Zij was met de andere moeders naar de school van hun kinderen in Suzano (São Paulo) voor de viering van Moederdag

Op Moederdag werd zij door haar werkgever en de gouverneur van de staat flink in de bloemetjes gezet, schrijft O Globo

“Het enige waar ik aan kon denken was dat ik de moeders en de kinderen moest verdedigen,” zegt Katia.

“Dit had gemakkelijk veel meer uit de hand kunnen lopen. Ik wist niet of hij de kinderen of een moeder of de bewaker voor de school zou neerschieten.

Ik dacht alleen aan het verdedigen van de moeders, de kinderen, mijn eigen leven en dat van mijn eigen dochter,” zei da Silva Sastre, die al twintig jaar officier bij de militaire politie is.

Foto: Agent Katia da Silva Sastre wordt in het zonnetje gezet door gouverneur Márcio França (© Giba Bergamim / TV Globo)