fbpx
“Daphne Hoft vermoord door ex-partner, omdat ze een nieuwe vriend had”

GFC NIEUWS- Daphne Hoft is door haar ex-partner vermoord, omdat ze al enige tijd geleden de relatie met hem verbrak en een nieuwe vriend had.

De 33-jarige Hoft is zaterdagavond hoogstwaarschijnlijk door de 35-jarige Afton P., haar ex-partner, doodgeschoten.

Afton en Hoft leefden enkele jaren in concubinaat. De vrouw verbrak op een gegeven de intieme relatie met Afton, maar omdat hij geen ander onderdak had, verbleef hij nog in huis bij haar.

Afton geeft echter aan dat Daphne tot op het moment van haar dood zijn vrouw was. Hij ontkent dat hij haar om het leven heeft gebracht en beweert dat ze zelfmoord heeft gepleegd.

Op die bewuste zaterdagavond heeft hij Hoft opgewacht in de buurt van de woning van haar vriend. Nadat zij in haar auto had plaatsgenomen, is zij waarschijnlijk door Afton doodgeschoten, meldt het KPS.

Afton begaf zich vervolgens naar de woning van de vriend, alwaar hij een jongere broer van die man een schotverwonding toebracht in diens linker bovenbeen. Dit slachtoffer is 17 jaar oud en verkeert buiten levensgevaar.

Afton is de volgende dag, zondag 21 juni, op een woonlocatie in de Coesewijnestraat opgespoord en aangehouden door de politie. Hij had een vuistvuurwapen met scherpe patronen bij zich die in beslag zijn genomen.

Op Facebook wordt aangegeven dat de politie Afton thuis bij de parlementariër Edward Belfort heeft aangehouden.

“Uit de eerste berichtgeving van de politie met betrekking tot het strafbaar feit in kwestie kan niet worden gedestilleerd dat Afton thuis bij de parlementariër Belfort is opgespoord en aangehouden. De berichten op sociale media kunnen derhalve als fake news gekwalificeerd worden. Uit het onderzoek tot nu toe is gebleken dat de heer Belfort geen enkele betrokkenheid heeft in deze strafzaak,” schrijft het KPS.

Afton is door de politie in verzekering gesteld. Deze strafzaak is in onderzoek bij de afdeling Kapitale Delicten.

Meer nieuws

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…