fbpx

"Daphne Hoft vermoord door ex-partner, omdat ze een nieuwe vriend had"

GFC NIEUWS- Daphne Hoft is door haar ex-partner vermoord, omdat ze al enige tijd geleden de relatie met hem verbrak en een nieuwe vriend had.
De 33-jarige Hoft is zaterdagavond hoogstwaarschijnlijk door de 35-jarige Afton P., haar ex-partner, doodgeschoten.
Afton en Hoft leefden enkele jaren in concubinaat. De vrouw verbrak op een gegeven de intieme relatie met Afton, maar omdat hij geen ander onderdak had, verbleef hij nog in huis bij haar.
Afton geeft echter aan dat Daphne tot op het moment van haar dood zijn vrouw was. Hij ontkent dat hij haar om het leven heeft gebracht en beweert dat ze zelfmoord heeft gepleegd.
Op die bewuste zaterdagavond heeft hij Hoft opgewacht in de buurt van de woning van haar vriend. Nadat zij in haar auto had plaatsgenomen, is zij waarschijnlijk door Afton doodgeschoten, meldt het KPS.
Afton begaf zich vervolgens naar de woning van de vriend, alwaar hij een jongere broer van die man een schotverwonding toebracht in diens linker bovenbeen. Dit slachtoffer is 17 jaar oud en verkeert buiten levensgevaar.
Afton is de volgende dag, zondag 21 juni, op een woonlocatie in de Coesewijnestraat opgespoord en aangehouden door de politie. Hij had een vuistvuurwapen met scherpe patronen bij zich die in beslag zijn genomen.
Op Facebook wordt aangegeven dat de politie Afton thuis bij de parlementariër Edward Belfort heeft aangehouden.
“Uit de eerste berichtgeving van de politie met betrekking tot het strafbaar feit in kwestie kan niet worden gedestilleerd dat Afton thuis bij de parlementariër Belfort is opgespoord en aangehouden. De berichten op sociale media kunnen derhalve als fake news gekwalificeerd worden. Uit het onderzoek tot nu toe is gebleken dat de heer Belfort geen enkele betrokkenheid heeft in deze strafzaak,” schrijft het KPS.
Afton is door de politie in verzekering gesteld. Deze strafzaak is in onderzoek bij de afdeling Kapitale Delicten.

BEKIJK OOK
Training voor Paranen tot gecertificeerde lassers