fbpx
Dankdienst voor jarige BEP in Brokopondo

Structuren van de politieke partij Broederschap en Eenheid in de politiek (BEP) in Brokopondo, hebben zondag een dankdienst voor het nieuw hoofdbestuur gehouden. De dienst vond plaats in de EBG Kerk van Marchallkreek, het geboortedorp en woonplaats van de partijvoorzitter Ronny Asabina.

De speciale dankdienst stond in het teken van het 45-jarig bestaan van de partij op 29 april aanstaande. De partij werkt in verband daarmee een lijvig feestprogramma af.

De dienst is door dorpsbewoners en andere in het district bijgewoond, maar ook structuren en genodigden uit de andere districten waren aanwezig. De structuren van Brokopondo hebben dit gedaan omdat ze van mening zijn dat het nieuw gekozen bestuur, dat overwegend uit jonge en dynamische mannen en vrouwen bestaat, de kracht van de Almachtige nodig heeft om in de komende periode aan de slag te gaan.

BEP-coördinator in Brokopondo, Lambertus Waandels, zegt dat de partij er goed ervoor staat. Het wordt geen makkelijke klus, “maar met de wil van de Almachtige en hard werken zal het zeker lukken,” aldus de BEP-coördinator.

BEP-ondervoorzitter en minister van Regionale Ontwikkeling, Edgar Dikan, stond stil bij het belang van de dienst, en maakte gebruik van de gelegenheid de structuren van de Partij in het district te prijzen voor het initiatief. Dit past volgens Dikan precies in de lijn die de partij wil uitstippelen om de Almachtige in elke stap te betrekken zodat de BEP meer successen kan boeken. De ondervoorzitter blijft erbij dat geen mens zonder de kracht van de Almachtige succes kan boeken.

Voor de partij en haar leden en sympathisanten is het niet eenvoudig om verantwoordelijkheid te nemen in een tijd van crisis. De BEP draagt nu samen met de NDP en andere coalitiepartners regeringsverantwoordelijkheid.

Dikan hield de aanwezigen voor dat het niet eenvoudig is geweest in de afgelopen periode, maar dat dankzij de genade van de Heer nu betere tijden aanbreken voor land en volk. De BEP gaat voor eenheid, partnerschap en ontwikkeling.

Dikan onderstreept dat de partij deze normen en waarden hoog zal blijven houden. Ook gaf hij de garantie dat de nieuwe hoofdbestuursleden de ideologie van de partij waardig zullen uitdragen.

Voorzitter Asabina sloot af door kenbaar te maken dat hij zich vanaf nu meer dan ooit gesterkt voelt om de kar te gaan trekken: “het sein vanuit de structuren is begrepen en hebben hoop en zekerheid gegeven dat het nieuw bestuur met vereende kracht aan de slag kan gaan. De partij staat voor collectiviteit en waardigheid. De BEP staat voor vertrouwen en eerlijkheid,” aldus de BEP-voorzitter.

Asabina bedankte de gewezen bestuursleden, die op waardige wijze de partij hebben geleid en hebben bijgedragen aan de positie die de organisatie nu inneemt in Suriname. Hij dankte ook voor de overdacht van de BEP aan een jongere generatie.

De partij is volgens Asabina bezig om haar glorie te herstellen. Hij gelooft er heilig in dat de partij een comeback zal maken en bij de komende verkiezingen een betere zetelwinst zal boeken.

Vóór en na de toespraken heeft voorganger Akiemboto de Almachtige gesmeekt en gevraagd om dit nieuw bestuur de kracht en wijsheid te blijven geven om het werk te doen waarvoor ze geroepen is.(GFC)

Meer nieuws

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…