fbpx

Dankbaarheid kan je gezondheid verbeteren

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Wees dankbaar voor wat je hebt – het kan je fysieke en mentale gezondheid verbeteren, toont een nieuwe studie aan.

Mensen die dankbaarder zijn, hadden een lagere bloeddruk en hartslag, evenals grotere gevoelens van waardering voor anderen.

Uit de research bleek dat optimisme ook verband hield met gezondheids- en mentale voordelen, zoals een betere slaapkwaliteit en meer positieve verwachtingen en reflecties.

Onderzoekers van de Universiteit van Michigan en de Universiteit van Californië, San Francisco, onderzochten deze eigenschappen via een mobiele telefoon-app genaamd MyBPLab met ingebouwde sensoren die de bloeddruk en hartslag van 4.825 deelnemers van over de hele wereld maten, waaronder de VS, Australië, India en Hong Kong.

BEKIJK OOK
CEO heeft biologische leeftijd met minstens 5 jaar verminderd door medisch programma van ruim $ 2 miljoen

De bevindingen toonden aan dat dankbaarheid en optimisme positieve psychologische disposities zijn die verband houden met gunstige resultaten.

Dankbaarheid benadrukte de positieve aspecten van de dag, terwijl optimisme de negatieve aspecten van de dag minimaliseerde, gaf de studie aan.